portfoliowebsite laten maken

Portfoliowebsite

Tekst, beeld en portfolio

Klant: ZZP’er Mona van den Berg Fotografie uit Utrecht
Activiteiten: Reportage- en portretfotografie en uitgeverij
Doel: Gestructureerd overzicht van haar werk
Inhoud website: Visuele homepage, omvangrijk portfolio met categorieën, bio en contactpagina.

Wat deed De Nootfabriek?

  • Websiterealisatie Plus (€ 1.250,00)
  • Uitbreiding € 10 euro per album boven 10 albums (€ 260,00)
  • Huisstijl: logo (€ 500,00)
  • Vertaling teksten naar het Engels (200,00)
  • Uitgebreide SEO (inclusief)
  • Wij onderhouden deze website tegen een uurtarief van 25 euro per uur.

Totale kosten: € 2.210 excl BTW

Aanpak portfoliowebsite bouwen:

Mona is een bekend en zeer productief fotograaf, zij heeft mij gevraagd haar nieuwe portfoliowebsite te bouwen. De uitdaging was vooral dat haar werk steeds omvangrijker wordt maar ook meer divers. Binnen haar vrij simpele oude portfoliowebsite werd het erg onoverzichtelijk omdat er geen duidelijke structuur was die de omvang van haar portfolio aankon. Het was visueel ook te onrustig. Ik realiseer mij dat het werk van een kunstenaar veel emotionele waarde bevat en daar moet je als webdesigner rekening mee houden, maar ook de juiste adviezen blijven geven. Een portfoliowebsite bouwen doe je dus echt samen!

Categorieën portfolio

Heel belangrijk in dit proces was dat Mona zelf heel duidelijk ging onderverdelen wat ze wel en wat ze niet van haar werk wilde laten zien. Daarna zijn we samen gaan kijken hoe ze het beste categorieën kon gaan aanbrengen, met als hoogste prioriteit de gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid van het geheel. Ik heb soms een beetje advocaat van de duivel moeten spelen om het resultaat te waarborgen. Uiteraard gebeurt dat vanuit mijn kennis van webcommunicatie in alle websites, dus ook in een portfoliowebsite.

Mona leverde zelf de teksten aan, maar ik heb er wel voor gezorgd dat ze werden vertaald naar het Engels. De huisstijl heb ik voor haar verzorgd, welke de basis vormde van al haar communicatie. ik zoek voor elke klus de juiste persoon!

www.monavandenberg.com

Desktop view portfoliowebsite

Mobiele view portfoliowebsite